La castanyera VS Halloween

castanya vs halloween

LA CASTANYERA

La Castanyada és una festa popular de Catalunya que se celebra el dia de Tots Sants, tot i que darrerament se n’ha desplaçat la celebració a la vigília d’aquesta diada (entre el 31 d’octubre i l’1 de novembre).

La castanyada prové d’una antiga festa ritual funerària. Actualment l’1 de novembre és el dia dels morts,  dia que la gent va al cementiri a portar flors als morts.

Els menjars típics de la castanyada són: les castanyes, els panallets, els moniatos i la fruita confitada.La beguda típica de la Castanyada és el moscatell.

panallets

 

Hi ha una cançó que es canta en el dia de la castanyera:

la castayera

 HALLOWEEN

La festivitat tradicional de Halloween  té origen celta, que s’ha estès ràpidament arreu del món i, en especial, pels països anglosaxons.

Amb l’arribada del Critianisme s’establí el primer dia de novembre com a Dia de Tots Sants. En aquell moment, el 31 d’octubre es convertí en All Hallows (vigília del Dia de Tots Sants), d’on va sortir la paraula Halloween.

Moltes de les tradicions de Halloween es varen convertir en jocs infantils ( disfreçar-se de bruixes, zombies, etc…) que els immigrants irlandesos portaren als Estats Units en el segle XIX.

halloween 3

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s