Dia escolar de la No-violència i la Pau

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.
Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Als països amb calendaris escolars propis de l’hemisferi sud, pot commemorar-se el 30 de març.

pau

Què fan les escoles el dia de la no-violència i la pau?
Les escoles de tot el món celebren el DENIP amb diferents actes. Els objectius del Dia Escolar de la No-violència i la Pau són:
·    Sensibilitzar que la pau és molt més que l’absència de guerres i baralles.
·    Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d’amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.
·    Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.
·    Saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.
·    Compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la no-violència i la pau.

pau 2

Què farem al nostre centre?

A l’Institut Pla d’en Boet farem diferents activitats relacionades amb aquesta diada. Tractarem el tema a les tutories, llegirem textos d’en Gandhi, a l’entrada de l’institut farem una instal·lació artística inspirada en obres de Picasso com el Guernika i els seus coloms per la pau. Finalment, tots al mateix temps guardarem un minut de silenci.

IMG_7899

Sin título-1

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Actualitat, General, Reportatges

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s