Setmana de la Pau

Durant la setmana de la Pau al nostre centre hem fet treballs inspirats en el Guernica de Picasso, un famós quadre de Pablo Picasso que té com a motiu el bombardeig de Guernica.

Picasso va realitzar un quadre cubista expressant la seva visió del bombardeig i el va anomenar Guernica. Ha passat a ser una obra fonamental per entendre la història de l’art.

Aquest quadre mostra persones, animals i edificis destrossats per la violència i el caos generat per les bombes.

La primera imatge que Picasso va rebre del bombardeig va ser a través dels diaris francesos, el que propicia la teoria que va interioritzar l’horror que això va suposar, reflectint-lo amb tons negres i blancs.

DE00050

·    L’escena global té lloc dins d’una habitació on, en un extrem obert a l’esquerra, un bou està parat sobre una dona que s’afligeix sobre un nen mort als seus braços.
·    El centre del quadre és ocupat per un cavall que cau en agonia mentre que acabava de ser travessat per una llança o una javelina. La forma d’un crani del ser humà forma el nas i les dents superiors del cavall.
·    El cavall està format per dos imatges ocultes:
o    Un crani humà que se sobreposa sobre el cos del cavall
o    Un bou que ataca al cavall des de sota. El cap del toro és format principalment per la cama davantera sencera del cavall que té el genoll a terra.
·    Sota el cavall hi ha un soldat mort, que sembla desmembrat. La seva mà (en un braç separat) encara agafa una espasa trencada de la qual creix una flor.
·    Una bombeta crema sobre l’ull del cavall.
·    A la dreta del cavall, una figura femenina espantada, que se sembla testificar les escenes que està veient, apareix volant des d’una finestra. El seu braç, també surant endins, duu una flama.
·    Una altra dona terroritzada corre cap al centre sota la figura femenina flotant. Ella mira cap a dalt mirant la bombeta.
·    Al fons un colom que representa la pau trencada.Al fons a la dreta, una figura amb els braços aixecats en terror és atrapada pel foc, implorant que acabi tot.
·    Una porta oberta defineix l’extrem dret del mural.

Ariadna Vázquez

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Actualitat, General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s