Superació Personal

Maria di Villota

Maria di Villota va ser una pilot d’automovilisme espanyola. Va néixer a Madrid el 13 de gener de 1980, i va morir a Sevilla el 11 d’octubre de 2013.

El 3 de juliol de 2012 va patir un greu accident en l’aeròdrom mentre realitzava unes proves de aerodinàmica amb el seu equip. La seva vida va arribar a córrer perill, però després d’unes ràpides intervencions dels serveis d’urgència i vàries intervencions quirúrgiques el seu estat de salut va passar de ser molt greu a greu. Encara que no hi hagi un motiu clar de l´accident, segons un comunicat de premsa de Marússia, es van descartar que hagués estat per motius tècnics. Sobre l´accident només se sap que va col·lidir amb un tràiler aparcat a peu de pista i amb una rampa a mitja altura, per això l´accident va ser més greu. Va patir la pèrdua del seu ull dret. Al veure disminuida la seva capacitat de percebre les distàncies, li va ser impossible tornar a participar en alta competició.

MariaDeVillota

Entrevista a Darío Collado Horcajada

Hem buscat alumnes que han hagut de  superar una mala història i hem trobat una molt interessant, és la d´en Dario, que com a conseqüència d’una caiguda ha estat a punt de morir…

En Darío té 15 anys i va al nostre institut. Fa uns quants mesos, mentre patinava amb l´skate pel carrer, va relliscar amb una pedra i va caure de costat. Des d’aquell dia li va començar a fer mal la panxa i li costava respirar. Va anar al metge vàries vegades i li deien que només era una gastronteritis, però li seguia fent mal. Va tornar un altre cop al metge, li van fer una ecografia i van veure que una costella li va fer un tall a la melsa i s´estava desagnant per dins. El van portar a Can Ruti, allà li van intentar tancar el tall de la melsa però no va ser possible. Un setmana més tard els metges van decidir extreure-li la melsa i ell va començar a millorar. Va estar un mes ingresat.

A dia d’avui ha de prendre cinc pastilles diàries. Va arribar a perdre tres litres de sang. Una anècdota que ens va explicar va ser que una persona amb la melsa trencada té una esperança de vida de cinc hores, però ell va viure cinc dies. Un miracle!

Deixa un comentari

Filed under Actualitat

Deixa un comentari